Wellness ve Anti-aging Uygulamaları
Wellness ve Anti-aging Uygulamaları
Flavanoller: Kalp ve Beyin Sağlığı İçin Önemli Besin Kaynakları
Flavanoller, veya daha geniş isimleri ile flavonoidler, bazı meyve ve sebzelerde bulunan ve kalp ve beyin sağlığı için önemli olan moleküllerdir. Flavanoller, polifenol adı verilen besin moleküllerinin kaynağıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar, diyetimizin içerisine ekleyeceğimiz belirli miktarlarda flavonoidlerin kalp krizinden ölme…
Metaflamasyon: Kronikleşen ve Metabolik Düzeni Bozan İnflamasyon
Vücutta uzun süren kronik inflamasyon (iltihaplanma), metabolik hastalıkların temelinde yatan önemli bir faktördür ve özellikle obezite ve yaşla ilişkili patolojilerde görülen kronik, düşük dereceli, çözülmeyen bir iltihaplanma türüdür. Metabolik olarak orkestralanmış bu durum, enerji ve besin maddelerinin düzenlenmesi, çeşitliliği ve…
Magnezyumun Sağlık Üzerindeki Rolü ve Magnezyum Takviyeleri
Magnezyum; vücudumuzun biyokimyasal dengesini kurabilmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu gerekli bir elementtir. Magnezyum, yüzlerce enzim aktivitesinin başlayabilmesini sağlayan bir kofaktör olarak görev yapar. Şu ana kadar magnezyum’un rol aldığı bilinen 600’den fazla enzimatik reaksiyon mevcuttur. Bu biyokimyasal süreçlerin…
BPC 157 – Body Protective Compound Nedir?
BPC-157, body protective compound adlı peptidin kısaltılmış adıdır. Türkçe’ye tercüme edildiği zaman vücut koruyucu bileşik gibi bir anlam karşımıza çıkar. BPC adlı peptid, iyileştirici özelliği sayesinde son 10 yıl içerisinde birçok bilimsel çalışmaya konu olmuştur. BPC-157, ilk kez midedeki gastrik…
Thymosin Alpha 1 ve Beta 4 Peptidleri
Timus bezi, Timosinler ve Peptid Tedavileri Timus bezi, bağışıklık sisteminin önemli bir organı olup, üst göğüste bulunur. Temel görevi, T lenfositlerinin olgunlaşmasında yer almak ve vücudun yabancı organizmalara karşı bağışıklık yanıtını düzenleyebilmektir. Timus bezi çeşitli hormonları, özellikle timosinleri salgılar. Bunların…
Red Light Therapy – Kırmızı Işık Terapisi
Düşük seviyeli lazer tedavisi (LLLT) veya fotobiyomodülasyon olarak da bilinen kırmızı ışık terapisi, son zamanlarda çeşitli potansiyel faydaları açısından popülarite kazanmıştır. Özellikle ABD’nin Los Angeles şehrinde güzellik ve anti-aging kliniklerinde son zamanlarda oldukça sık kullanılan bir tedavi yöntemi olmuştur. Özellikle…
Semaglutide Tedavisi Nasıl Kilo Verdirir?
Ticari adları olan Ozempic veya Wegovy olarak da anılan Semaglutide, başta “tip 2” diyabet tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Mekanizması, glukagon benzeri peptid-1’i (GLP-1) taklit etmek suretiyle insulin salınımını artırmak ve glukagon seviyelerini azaltmak üzerine kurulmuştur. Bu mekanizmanın etkin bir…
Myers’ Cocktail Faydaları Nelerdir?
Myers Cocktail IV Tedavisi, intravenöz (IV) yolla uygulanan bir besin desteği tedavisidir. Bu tedavinin birçok kişi için çeşitli potansiyel faydaları vardır: 1. Enerji ve Vitalite Artışı: Myers cocktail, içeriğindeki B vitaminleri (örneğin, B12), magnezyum ve C vitamini gibi besin maddeleri…
Hangover IV Tedavisi Nasıl Uygulanır?
“Akşamdan kalma” olarak da bilinen “hangover“, yani bir gece öncesinde ciddi miktarda alkol tüketiminin yarattığı toksik durum, birçok kişinin düzgün bir şekilde gününe devam etmesine engel bir durumdur. Özellikle bir sonraki gün önemli bir iş, toplantı veya odaklanmak gereken bir…
Alpha Lipoic Acid IV Tedavisi (ALA)
IV Alfa Lipoik Asit (ALA), vücudun doğal olarak ürettiği bir antioksidandır. ALA, hücresel enerji üretimini üstlenen mitokondrilerde yer alır. Burada, hücrelerin glukozu enerjiye döndürmesi sürecine yardımcı olur. Bu yüzden aerobic metabolizma için oldukça önemli bir rol oynar. Yaşlanma esnasında vücuttaki…
Collagen Booster IV İçeriği Nedir?
Kollajen vücudumuzda birçok önemli role sahiptir. Kolajen üretiminin doğal yollarla artırılmasını sağlamak amacı ile IV tedavisi şeklinde L-lizin, L-prolin, L-Arjinin, Karnosin, N-Asetil Sistein, Magnezyum klorid, Selenyum, C vitamini, B1, B3 ve B6 vitaminlerini içeren bir kokteyl olarak verilir. Kollajen matrixi,…
Aralıklı Oruç ve Besin Algılama Mekanizmaları
Yaşlanma, her canlının doğal bir süreci olarak kabul edilmekte ve hayatımızın bir parçası olarak düşünülmekteydi; ta ki 2018 yılının haziran ayında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bir hastalık olarak kategorize edilene kadar. Bir hastalık olarak kabul edildiği zaman, yaşlanmanın tek…